Az 1980-as évek végén a Cousteau-csapat eltűnésével hatalmas űr támadt a víz alatti világ kutatásának terén. A meglévő szervezetek nem tudták azt az eredményeket hozni, amit a korábbi Cousteau-csapat. Ezért 1998-ban környezetvédők, felfedezők és búvároktatók megalapították a Global Underwater Explorers-t azzal a céllal, hogy aktívan részt vállaljanak a víz alatti világ felfedezésében, megőrzésében és javítsanak a búvárképzések minőségén.

Mára a GUE neve az egész világon ismert és magasan képzett oktatóival, a búvárszakmán belül a legkidolgozottabb oktatási szabványaival méltán érdemli meg a “világ legszigorúbb búvároktatási rendszere” kitüntető címet.

cave diving

Búvárainknak 4 évente 25 merüléssel a legmagasabb minősítési szintjükön kell igazolniuk, hogy aktív búvárok. De nem ez az egyetlen kötelezettség:

A  GUE oktatóknak évente legalább 25 nem oktatási célú merülést kell végrehajtaniuk és 4 évente újra kell minősíttetniük maguk.

A GUE megkövetel a tanfolyamok között 25 tapasztalatszerző merülést.

A GUE tanuló és oktató nem dohányzik. Ez kötelező szabály.

A merülési célokkal összhangban lévő egészséges életstílus folytatása.

100% -os Tanulói Minőségbiztosítási Programon való részt vétel.

Sokan kérdeztik, hogy miben más a GUE mint a többi rendszer. Igazából a GUE

  • kompakt képzést ad,
  • a jelenleg elérhető legjobb és legbiztonságosabb felszerelés-konfigurációt használjuk,
  • magasan képzett, tapasztalt oktatóktól lehet tanulni,
  • minden merülést tudatosan kezelünk és
  • nagy hangsúlyt kap a biztonság.

Ezt a szellemiséget képviselem én is azzal, hogy a GUE Hungary-t létrehoztam és az első magyarországi GUE oktatóként a legprofibb oktatási rendszert kínálom a búvároknak.

További információ: www.gue.com