Még tizenéves koromban próbáltam ki előszőr a búvárkodást egy nyári nyaralás alkalmával a szüleimmel. Nagyon megtetszett, de az álmom valóra váltásához az első igazi búvártanfolyamra még hosszú időt kellett várnom , melyre csak 2004-ben került sor.

A világ számos országában merültem és szépen lassan haladtam is búvár-ranglétrán, mígnem 2010-ben elértem a PADI oktató fokozatot. Érdekes, hogy pont a PADI oktatói tanfolyamon találkoztam előszőr GUE búvárokkal, köztük egy oktatóval, aki szinte hihetetlen dolgokat mesélt a szervezetéről. Ezért úgy döntöttem, hogy “beveszem a kék pirulát és megnézem, hogy milyen mély a nyúl ürege”.

IMG_0316Ez az esemény 2011-ben következett be egy GUE Fundamentals tanfolyam keretében Szilágyi Zsolttal és bizton állíthatom, hogy felébredtem. Innentől kezdve nem volt megállás. 2012-ben elvégeztem a Tech1 tanfolyamot Rich Walker-rel, a Cave 1 tanfolyam David Rhea-val és a DPV1 tanfolyamot újfent Szilágyi Zsolt-tal. Ebben az évben indultam el az oktatósághoz vezető úton is. Hollandiában részt vettem egy Fundamentals oktatói tanfolyamon ahol Jarrod Jablonski, Rich Walker, Jesper Berglund, Panos Alexakos és Dorota Czerny voltak a trénereim.IMG_0455

A 2013-as év a továbbépítkezés éve volt. Tech2 minősítést szereztem Mario Arena-nál és Cave2 minősítést Chris Le Maillot-nál, miközben rengeteget gyakornokoskodtam oktató-jelöltként. Meg is lett a munka gyümölcse 2014-ben amikor Mario Arena segítségével GUE Fundamentals oktatóvá váltam. 2015-ben Rec1 oktatói fokozatot is megszereztem.

A tanításhoz rendelkezem búvár sportoktatói végzettséggel, és értek a felszerelések szervizeléséhez is.

Barátaim, ismerőseim, búvár-tanítványaim türelmes és higgadt embernek ismernek, de a legfontosabb, hogy tisztelettel viseltetek a tanítványaimmal szemben.

További információkért a kata@gue.com e-mail címen léphettek velem kapcsolatba.